This 1950's childhood home of the owner needed some modernization to accommodate her and her husband, their new puppy, and their move back to the familiar surroundings.

A small screened porch was added, evoking the image of a garden pavilion sitting amongst the client's mature plantings beds, and a second single story addition was created to the rear to exaggerate the new open concept living space.

Atop this addition, a roof deck is nestled within the roof structure off the Master Suite. This design best answered the challenge of how to add on minimal interior space, while maintaining the simple profile of the home and its views and maximizing the exterior living space, and the privacy that was so needed.

The client's wishes were to improve the overall layout, increase the size of several rooms and add on towards the water view in a way that would create a higher level of privacy.

Pictures

DeStefano Architects Residential Architects Americana
DeStefano Architects Residential Architects Americana Kitchen
DeStefano Architects Residential Architects Americana Porch
DeStefano Architects Residential Architects Americana Back House
DeStefano Architects Residential Architects Americana

Key Consultants

  • Photography: Blind Dog Photography
  • Interior Design: Tobey Design Group