Object in the woods

Tucked away in the woods of Rye, New Hampshire; beyond the view of the road, at the end of a seemingly endless drive this home sits. Its views are private and serene, that of the ever changing marshlands.

The location of this residence, without any immediate context with which to relate, allowed for optimal use of the site. We oriented the home and its living spaces, inside and out, toward the sun light and views. With the absence of a neighborhood environment to conform with, the drive approach wasn't necessarily the face to don a welcome sign. Rather, the true front of the house faces away from visitors, offering a glimpse only in brief. It is this side which engages attention with an extensive arrangement of windows, twin gabled peaks and balconies. The building is a narration of its site.

The home's wooded location offered cues to the shingle and trim colors. The choices made directly reflect those colors found in nature. Deep caramel browns and rich greens grace the houses' lines. The colors of the masonry work and graded patios match existing stone found on the property and nearby areas.


©2017. DeStefano Architects. All rights reserved.