A Wonderful Life

For those lucky enough to live lakeside in New Hampshire, warm evening summer breezes are best enjoyed from a comfortable screened porch.  This summer camp underwent a drastic renovation and expansion so the family could enjoy life at the lake and offer year-round living to future generations.  The project’s design especially focused around expanding the existing screened porch, where the family spends most of their time.  Keeping the porch at the best viewing corner of the home, while expanding into a wrap-around style to best take in the water views, was important.  Meticulous planning helped navigate the design around strict allowances for a residence with such close proximity to the water, per the New Hampshire Department of Environmental Services. 

To make the camp a family cottage, there was a complete re-facing of the exterior, a mudroom addition and a dormer addition to create an office space open to living areas below.  Extensive renovations to the interior resulted in a new kitchen for family to gather, reconfiguration to create a first-floor master suite and improved access to the exterior, especially the wrap-around porch.

 

Now the home, and porch, can be enjoyed to the fullest by the owners, family and friends.


Photography:

  • Greg West Photography
©2017. DeStefano Architects. All rights reserved.